Selecteer een pagina

De afgelopen week is op het tennispark achter de Galamalaan het eerste Koudumer Beantsje Toernooi gespeeld. De eerste poulewedstrijden vonden plaats op zondagmiddag 2 juli en de finalewedstrijden werden zaterdag 8 juli afgewerkt onder tropische omstandigheden. De overige poulewedstrijden werden op de tussenliggende doordeweekse avonden gespeeld.

De organisatoren van dit nieuwe toernooi hadden het goed voor elkaar en troffen het met het weer. Zelfs op woensdagavond kon er, na de hevige storm overdag, gewoon gespeeld worden. Bij alle wedstrijden – en daar zaten veel spannende bij – was er behoorlijk wat publiek aanwezig. Het was dan ook de hele week een gezellige boel op het fraaie terras van Oeverzwaluwen Tennis.

Het Koudumer Beantsje Toernooi is een tennistoernooi voor gemengde dubbels. Er werd gespeeld in drie klassen. Alleen in de laagste klasse was er succes voor een team van spelers van Oeverzwaluwen. In de klasse 8/9 wonnen Bauke Korenstra en Mirjam Hoekstra hun finalepartij. In de klasse 7 ging de winst naar Tessa van der Wekken en Wessel van der Goot van TV Gaasterland uit Balk. In de hoogste categorie, klasse 5/6 werden Tineke van der Goor en Arend Weerman ook van TV Gaasterland eerste.

(Bron: koudum.nl)