Selecteer een pagina

Ik zag het eerst als een grap, maar het werd later toch een wat meer serieuze zaak. De verkiezing voor de amateurscheidsrechter van het jaar 2022! Ik was opgegeven voor deze verkiezing door Jelmer Sinnema (nog bedankt Jelmer) zonder dat ik het wist. Net als de meeste andere kandidaten trouwens die ook buiten hun medeweten waren opgegeven. Schijnbaar heeft heel Oeverzwaluwen gestemd, want begin december kreeg ik een telefoontje met de mededeling dat ik provinciewinnaar van Fryslân was geworden bij de verenigingsscheidsrechters. Bij de andere categorie van de bondsscheidsrechters was Ale van Tuinen uit Workum de provinciewinnaar was geworden.

De volgende stap was doorgaan voor de verkiezing voor Nederland, maar zowel Ale van Tuinen als ik gingen niet door naar de finale. De bekendmaking van deze verkiezing werd bekend gemaakt  op 7 januari tijdens de Dag van de Fairplay op de KNVB-campus in Zeist.  Alle provinciewinnaars en nog heel veel andere clubvrijwilligers waren hiervoor uitgenodigd. Ook Ale en ik waren deze dag aanwezig in Zeist. De dag stond onder leiding van de welbekende presentatrice Heléne Hendriks met wie iedereen wel op de foto wilde. 

Verder deelde Danny Makkelie zijn ervaringen op het WK voetbal in Qatar. Ook waren er nog een aantal workshops door onder andere Bas Nijhuis. Als laatste onderdeel van deze dag was er dus de bekendmaking van de amateurscheidsrechter van het jaar. Alle winnaars, ook de provinciale winnaars, kregen een oorkonde uitgereikt.