Selecteer een pagina

Aan het eind van de sport- en spelmiddag van Oeverzwaluwen werd bekend gemaakt dat Acronius Miedema dit jaar uitgeroepen is tot ‘sweltsje van it jier’. Vanaf 2019 wordt deze titel voor een supervrijwilliger niet meer toegekend vanuit Oeverzwaluwen Voetbal, maar door de gehele Omni-vereniging Oeverzwaluwen. Wat dat betreft kon de titel dit jaar niet beter terecht komen. Acronius Miedema doet niet alleen ontzettend veel klussen bij de tennisvereniging – waar hij ook als speler op de baan te vinden is -, maar ook voor de andere afdelingen. Zo knapte hij in coronatijd heel wat klusjes op in de sporthal, of het nu voor de voetbal, de gymnastiek, de volleybal of de tennis was.

Hoewel ‘it sweltsje’ – gemaakt door Petra van der Beek van de Koudmse Droomsmederij – na afloop van de overigens zeer geslaagd Oeverzwaluwensportdag keurig klaar lag, kon de voorzitter van de Omni deze niet op de gewone manier aan Acronius uitreiken. Deze verbleef ergens op een camping in Nederland. Maar zijn vrouw Agatha zat in het complot en zo kreeg Acronius via een Zoom-verbinding te horen dat hij gekozen was tot ‘sweltsje fan it jier’.