Selecteer een pagina

Het kabinet heeft dinsdagavond een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariant zijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan. Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Dit betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar hebben ruimte om in grotere groepen te spelen, te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen.

We zijn in gesprek met het ministerie van VWS om sporten met meer dan 2 volwassenen vanaf 27 jaar, zowel buiten als binnen mogelijk te maken, zodra de situatie het weer toelaat en versoepelingen mogelijk zijn. Tennis en padel kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen, commerciële hallen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren.