Unsplashed background img 1

Zoals u inmiddels weet mogen vanaf 29 april de jongeren tot en met 18 jaar weer georganiseerd sporten in de buitenlucht. Er gelden wel maatregelen voor hygiëne en de jeugd vanaf 13 jaar moet onderling 1,5 meter afstand houden.

Contactsporten zijn nog niet mogelijk, omdat dan niet kan worden voldaan aan het afstandscriterium. Voor deze verenigingen zijn uiteraard wel alternatieve trainingen mogelijk die prima in de openlucht kunnen worden uitgevoerd.

Inmiddels hebben veel verenigingen de trainingen weer opgepakt en hun weg gevonden in de routing, hygiëne maatregelen en dergelijke. Het is goed te horen dat er weer volop gesport wordt!

 

Volwassenen mogen weer sporten

Vanaf 11 mei mogen ook de volwassenen vanaf 18 jaar weer gaan sporten bij een vereniging of in de openbare ruimte. Dit mag ook in groepsverband.

Ook voor deze groep sporters geldt een afstandscriterium van 1,5 meter onderling. Daarnaast gelden dezelfde hygiëne maatregelen als voor de jeugd.

Groepsgrootte

Op basis van de gemeentelijke noodverordening (https://sudwestfryslan.nl/wp-content/uploads/2020/05/Definitieve-Noodverordening-COVID-9-mei-2020.pdf) kunnen sporters vanaf 18 jaar in de openlucht sporten bij een vereniging of in de openbare ruimte, mits ze onderling 1,5 meter afstand houden.

Er zijn geen eisen gesteld aan de groepsgrootte. Deze groep sporters valt niet onder het verbod van samenkomsten. Verenigingen en sporters zijn zelf verantwoordelijk om op voldoende afstand van elkaar te sporten.

Wellicht dat er aangepaste trainingen moeten worden gemaakt om hier aan te kunnen voldoen. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld bootcamp training in het park te geven, of met een loopgroep weer op pad te gaan.

 

Wat moet u doen?

Vele verenigingen hebben al bij de gemeente kenbaar gemaakt dat ze starten met de sportactiviteiten voor de jeugd. Voor het uitbreiden van de sportactiviteiten voor volwassen is niet opnieuw een akkoord nodig van de gemeente.

Voor deze activiteiten gelden dezelfde voorwaarden als voor de jeugd. We gaan er vanuit dat u hier als vereniging uw verantwoordelijkheid in neemt. De kantine en de douchevoorzieningen zijn nog steeds volgens de landelijke maatregelen gesloten.

Er mogen geen wedstrijden worden gespeeld.
Wilt u gebruik maken van bijvoorbeeld een parkeerterrein of veld bij een andere vereniging, dan dient u dit onderling zelf te regelen.

 

Protocol ‘Verantwoord Sporten’

Het protocol ‘Verantwoord Sporten’ is opgesteld door het NOC*NSF (sportbonden), Vereniging Sport en Gemeenten en afgestemd met het RIVM en ministerie van VWS. Het protocol bestaat uit veiligheid- en hygiëneregels en maatregelen.

De nieuwe versie kunt u vinden op https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw verenigingsondersteuner of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel sportplezier!

Team Sport

 

 

 

Centraal Postadres
Postbus 10.000, 8600 HA Sneek
Bel ons op 14 0515

Loket Bolsward
Kerkstraat 1

Telefonisch bereikbaar van
ma-vrij van 9.00 - 16.00 uur

Loket Sneek
Marktstraat 8

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sudwestfryslan.nl
@SWFryslan

Maak voor uw
bezoek een afspraak.

Unsplashed background img 3