Unsplashed background img 1

AFDELING TENNIS

Goed nieuws vandaag 6-5-2020 voor alle tennis- en padelspelers, verenigingen, tennis- en padelcentra en leraren. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf maandag 11 mei weer de baan op.

Dat betekent dat tennis en padel voor iedereen vanaf 11 mei weer mogelijk is onder bepaalde voorwaarden. Daarbij moeten we ons uiteraard ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven. Het terras mag weer open vanaf 1 juni. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten tot 1 september.

(Bron: KNLTB)

 

AFDELING VOETBAL

Het kabinet heeft vanavond 6-5-2020 op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

(Bron. KNVB)

AFDELING VOLLEYBAL en GYMNASTIEK

Zoals verwacht moeten de binnensporten zoals volleybal en gymnastiek voorlopig nog tot 1 september wachten op meer versoepelingen van de corona maatregelen.

Wel heeft Oeverzwaluwen volleybal de mogelijkheid voor Outdoor volleyballen bij ons meer bekend als beachvolleybal.
Kijk hiervoor op een eerder artikel over hoe dit mogelijk wordt gemaakt.

ALLE KINDEREN EN JEUGD.

En natuurlijk mogen alle kinderen en alle jeugd van de afdeling gymnastiek, volleybal, voetbal en tennis, en ook alle kinderen en jeugd die niet lid zijn van de sportvereniging Oeverzwaluwen natuurlijk ook meedoen aan de Sport en Spel en de Bootcamp.

Mogelijk gemaakt door s.v. Oeverzwaluwen en sportschool Sport34.

SPORTHAL

Helaas mag de sporthal (binnensporten) nog niet gebruikt worden, de verwachting is dat de hal 1 september weer open kan.

 

Unsplashed background img 3